Hindistan Ticari Vize
Hindistan Ticari Vize
Hindistan ticari vize, Hindistan’ı iş amaçlı olarak ziyaret etmek, şirketinin satışlarını artırmak, yeni iş ilişkileri kurmak ya da iş toplantıları yapmak için Hindistan’a gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Hindistan ticari vize sahibiyle birlikte Hindistan’a seyahat edecek olan eş ve aile bireyleri Hindistan giriş vizesi için başvuru yapabilirler. Eş ve çocukların Hindistan turistik vize için değil, mutlaka giriş vizesi için başvurmaları gerekmektedir. Hindistan ticari vize sahibinin bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının alacağı Hindistan giriş vizesinin süresi, ticari vize sahibinin vize süresine göre belirlenecektir. Öncelikle Hindistan ticari vize için başvuru yapılmalı, ticari vize onaylandıktan sonra eş ve bağımlı aile bireyleri için Hindistan giriş vizesi başvurusu yapılmalıdır.
Hindistan Ticari Vizesi
- Hindistan ticari vize için başvuru yapacak olan kişinin finansal olarak güvenceye sahip olması ve amaçladığı işletme alanında uzmanlığa sahip olması gerekmektedir.
- Vize başvurusunda bulunan kişinin, işletmesi için borç para almak veya maaş ödemesi içeren tam zamanlı bir istihdam için Hindistan'ı ziyaret edecek olmaması gerekmektedir.
- Başvuran vergi yükümlülüklerinin ödenmesi gibi diğer tüm gerekliliklere uymak zorundadır.
- Hindistan ticari vizenin verilmesiyle ilgili kararlar, zaman zaman Hindistan Hükümeti tarafından diğer yabancı ülkelerle olan karşılıklılık temelinde verilen talimatlara tabi olarak değişebilmektedir. Hindistan ticari vizesine başvuracak kişi başvuru yapacağı ülkenin vatandaşı değil de oturum izni sahibi ise, bu ülkedeki ikamet süresi en az 2 yıl olmalıdır. Örneğin Türkiye’den Hindistan ticari vizesi için başvuru yapacak olan yabancı ülke vatandaşlarının vize başvurularını yapabilmeler için oturum izni sahibi olmaları ve en az 2 yıldır Türkiye’de ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.
Hindistan ticari vize 6 ay veya 1 yıllık ve çoklu giriş olarak verilmektedir. Hindistan’da ortak girişim kuran veya kurmayı planlayan iş adamları için 10 yıl süre ile geçerli çok girişli Hindistan ticari vize başvurusu yapılması da mümkündür. Vizenizin geçerliliği, Hindistan’a giriş yaptığınız tarihte değil, vizenizde yazan veriliş tarihinden itibaren başlamaktadır.
Hindistan ticari vizesi, bazı durumlarda 5 yıla kadar uzatılabilir.
- Vize sahibinin, Hindistan ticari vize aldığı iş faaliyetinden dolayı kar ediyor olması gerekir.
- Hindistan ticari vizesinin ilk kez uzatımı Hindistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılır.
- İhtiyaç duyulması halinde, devam eden ticari faaliyeti desteklemek için gerekli belgelerin sağlanması, herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmaması ve vizenin yasalara uygun şekilde kullanılması durumunda, her yıl düzenli olarak vize uzatımı verilebilir.
- Vize uzatımı başvurusu reddedilirse Hindistan ticari vizenizin sona ermesiyle birlikte Hindistan’ı derhal terk etmeniz gerekir.
Hindistan Ticari Vize başvurusu davetiye mektubu
- Davetiye sizi Hindistan’a ticari amaçlı olarak davet eden kurum veya firma tarafından hazırlanmış olmak zorundadır.
- Davetiyede Hindistan’ı ticari olarak ziyaret edecek olan kişinin şirketteki pozisyonu, tüm kişisel bilgileri, seyahati ve konaklamasıyla ilgili detaylar ve sponsor bilgileri yer almalıdır.
- Davetiye mektubu Hintli firmanın isminin yer aldığı antetli bir kağıda yazılmalıdır. Mutlaka imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır.
- Davetiyeyi imzalayan Hintli firma sahibi / çalışanı sorumlu kişinin tüm kişisel bilgileri ve vatandaşlık bilgilerini içeren belgeler de istenilmektedir.
- Vize başvurusunda bulunan kişi, Hindistan’da fuar, sergi gibi ticari bir organizasyona katılacaksa, bu organizasyonlara davetli olduğunu gösteren giriş bileti, giriş kartı veya davetiye gibi belgeler de davetiye mektubuna eklenmelidir.
Hindistan Ticari Vize Başvurusu için Gereken Belgeler
- Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış Hindistan Vize Bilgi Formu
- Seyahatiniz sonrasında en az 6 ay daha geçerli olan pasaportunuz ve tüm eski pasaportlarını
- 2 adet güncel biyometrik fotoğraf
- Şirketin antetli kağıdına, İngilizce olarak ve konsolosluğa hitaben yazılmış ve imzalanmış vize talep dilekçesi
- Davetiye (davetiye ile birlikte Registration Certificate)
- Nüfus cüzdanı / Kimlik fotokopisi
- Mutlaka Nüfus Müdürlüğünden alınmış İkametgah (Muhtarlıktan alınmış ikametgahlar kabul edilmemektedir.
- Şirkete ait ve güncel faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopileri
- Son 3 aylık Şirket banka hesap özeti (En az 2500 TL bakiyesi olmalıdır. Hesap özeti kaşeli ve imzalanmış olmalıdır. Hesap özeti ile birlikte banka imza sirküleri de alınmalıdır)