Lüksemburg Ticari Vize
Lüksemburg Ticari Vize
Lüksemburg Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bizleri arayarak Lüksemburg ticari Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Lüksemburg ticari vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.
Lüksemburg Schengen Bölgesi’nde yer aldığından ülkeye giriş Schengen vizesi ile mümkün olabiliyor. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olanlar kısa süreli vize olarak da bilinen Schengen vizesi başvurusunda bulunabiliyorlar. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Kırmızı, Siyah) Pasaport sahibi kişiler 6 ayda en fazla 90 gün olmak üzere Lüksemburg’a vizesiz seyahat edebilirler. Lüksemburg Schengen vizesi ile Schengen Bölgesi’ndeki diğer ülkelere de seyahat etmek mümkün olabilmektedir. Lüksemburg ticari vizesine başvurmadan önce dikkat edilmesi gereken bir başka husus da Schengen Bölgesi’ne dahil birkaç ülke ziyaret edilecekse en fazla hangi ülkede kalınacaksa öncelikle o ülkeden vize talebinde bulunmak önemlidir.
Schengen bölgesinde hangi ülkeler var
Schengen ticari vizesi dışında diğer Schengen vize türlerini şöyle sıralayabiliriz; turistik, aile-arkadaş ziyareti ve transit geçiş amaçlı kısa süreli Schengen vizeleri. Lüksemburg Schengen vizesi ile Lüksemburg dışında Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre ziyaret gibi Schengen Bölgesi’ne dahil ülkeler edilebilir.
Başvuru formu nasıl doldurulmalı
Lüksemburg ile olan ticaret hacmimize katkı sağlayacak bir seyahat için Lüksemburg ticari vizesi başvurusu yapıyorsanız başvuru dosyanızı eksiksiz hazırlamanız gerektiği konusunda sizi uyarmak isteriz. Başvuru dosyanızda bulunması gereken evraklar arasında yer alan başvuru formunu dikkatlice doldurmakta yarar var. Başvuru formunun doldurulmasının ardından iki sayfasının ıslak imzalı olmasına dikkat edilmelidir. Başvuru formunun yanı sıra şirketin antetli kağıdına Lüksemburg Konsolosluğu’na hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçenizde seyahat amacınızı ayrıntılı olarak belirtmeniz gerekecektir.
Lüksemburg vizesi kaç günde çıkar
Lüksemburg ticari vizesi için hazırlanan başvuru dosyasını yalnızca Lüksemburg Konsolosluğu yapabilir. Konsolosluk gerekli gördüğü durumda ek evraklar da talep edebilir. Vize başvurusunun değerlendirilme süresi yaklaşık 15 gündür. Lüksemburg ticari vize başvurusunda bulunacak olanların başvurularını olabildiğince erken yapmalarını tavsiye ediyoruz. Başvuru en fazla 3 ay önceye kadar yapılabiliyor.
Lüksemburg Ticari Vizesi için gereken belgeler
- Dilekçe : Şirketin antetli kağıdına Lüksemburg Büyükelçiliğine hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
- Pasaport : 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan
- Fotoğraf : İki adet Biyometrik fotoğraf; 35x45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış
- Ticari Davetiye : (Lüksemburg’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.) Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
- Ticari Davetiye : gönderen kişinin Lüksemburg kimlik ya da pasaport fotokopisi
- Faaliyet Belgesi : Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
- Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi : Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
- Vergi Levhası Fotokopisi : Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
- İmza Sirküleri Fotokopisi : Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
- SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
- Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olup içerisinde en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
- Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
- Kimlik Fotokopisi
- Seyahat Sağlık Sigortası - 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
- Otel-Uçak Rezervasyonu
- SGK İşe Giriş Bildirgesi
- Son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).