Malta Turistik Vize
Malta Turistik Vize
Malta Turistik Vize Başvurusu
Malta’nın tarihi, kültürel ve turistik yanlarını keşfetmek üzere kısa süreli seyahat gerçekleştirecek kişilerin Malta turistik vize başvurusu yapması gerekir. Turistik vize 6 aylık süre içinde en fazla 90 güne kadar kalma hakkı tanımaktadır. Malta Schengen ülkesi olduğu için Schengen vize kurallarına tabidir ve bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları turistik seyahatlerinde ülkeye bu vizeyle giriş yapabilmektedir.
Turistik vize Malta başvurularında vize sonuçlanmasında gecikme yaşanmaması adına en fazla 3 ay, en az 1 ay öncesinden işlemlere başlanması sağlıklı olacaktır. Başvuru esnasında hazırlanması gereken zorunlu evrakların eksiksiz ve hatasız olarak tamamlanması gerekmektedir. Seyahat amacı, süresi, mesleki durum gibi bilgiler evraklarda belirtilmeli ve doldurulan formlardaki bilgilerle tutarlı olmalıdır. Seyahat sigortası mutlaka yaptırılmalı; uçak ve otel rezervasyonları başvuru dosyasında sunulmalıdır.
Malta turistik vizesi başvurularında biyometrik verilerin ibrazı da çok önemlidir. Son 5 yıl içerisinde yetkili başvuru merkezlerine gelerek parmak izini vermemiş yolcuların randevu alarak belirlenen gün ve saatte bu bilgilerini vermeleri gerekmektedir. Bilgiler sistemde 5 yıl boyunca saklı tutulmaktadır.
Malta turistik vize başvurusu sonuçlanma süresi ortalama 7-10 gündür ancak konsolosluğun talepleri ya da resmi tatiller bu sürenin uzamasına neden olabilir. Vize kararı veren tek yetkili kurum Malta Konsolosluğu’dur.
Malta Turistik Vizesi İçin Gereken Evraklar
- Başvuru formu : Vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurarak son kutucuğu imzalamayı unutmayınız.
- Dilekçe : Dilekçe Malta turistik vize başvurusu için hazırlanacak dilekçe başvuru sahibi tarafaından Malta Konsolosluğu'na hitaben yazılır ve seyahatin gidiş-dönüş tarihleri, seyahat amacı ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağını içerir.
- Şirket yazısı : Bağlı bulunulan şirketin yetkilisi tarafından hazırlanacak belge; şirketin antetli kağıdına hazırlanmalı, konsolosluğa hitaben yazılmalı, başvuru sahibinin izinli olduğu tarihler, seyahatin amacı ve sponsoru belirtilmelidir. Belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalı, orijinal belgeyi ibraz edilmelidir.
- Pasaport : Pasaport son 10 yıl içinde alınmış, vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan, vize basımı için en 2 boş sayfası mevcut, deforme olmamış olmalıdır.
- Biyometrik fotoğraf : Biyometrik fotoğraf daha önce herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış, kişinini güncel halini temsil eden, 35x45 mm ölçülerinde, beyaz fon üzerinde 2 adet yeni olmalıdır.
- Maaş bordrosu : Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
- Banka hesap özeti : Başvuru tarihinden maksimum son 15 gün içerisinde alınmış, Son 3 aylık hesap haraketliliğini içeren, En az 4000 TL bakiyesi olan, Kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş. 10 günden fazla konaklama yapılması veya beraberinde seyahat edeceği eş ve ya çocuğa sponsor olunması halinde banka bakiyesinin 4000 TL'nin üzerinde olmasına dikkat edilmelidir.
- Kimlik fotokopisi : Ön ve arka yüz şeklinde olmalıdır.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği : Aile ve adres bilgilerini içermelidir. Evli bayanlar kızlık soyadını içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneklerini temin etmeyi unutmamalıdır. 2 farklı belge ibraz etmeleri gerekecektir.
- Seyahat Sağlık sigortası : Malta turistik vizesi için yaptırılacak seyahat sağlık sigortasının seyahat sonrası dönüş tarihinden itibaren 15 gün daha geçerli olması gerekir.
- Gidiş-dönüş uçak bileti : Rezervasyon kabul edilmemektedir.
Durumuna göre gereken ek evraklar
Şirket sahipleri
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)
Çalışanlar
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
- Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
Devlet memurları
- Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)
Öğrenciler
- Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, İngilizce)
- Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı, aslı)
- Sponsorluk yazısı Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı öğrenciye sponsor olacak birinci dereceden yakın tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
Ev hanımları
- Sponsorluk yazısı .Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı ev hanımına sponsor olacak anne, baba veya eş gibi birinci dereceden yakını tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir. Örneğin sponsor olan kişi şirket sahibi ise şirketinin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılacak belgede başvuru sahibine sponsor olacağını ve yakınlık derecesini belirtmeli, belgeyi kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlamalıdır.