Norveç Turistik Vize
Norveç Turistik Vize
Norveç turistik vizesi kişinin kendi konaklama ve ulaşım rezervasyonlarını yaparak turistik amaçlarla Norveç’i ziyaret etmek ve kültürünü tanımak isteyen kişiler için geçerli kısa süreli vize tipidir. Norveç turistik vizesi olan kişiler ülkede en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Norveç Schengen bölgesindeki ülkelerden biri olduğu için Norveç turistik vizesine sahip olan kişiler, Schengen’e üye olan diğer ülke veya ülkelere de Norveç Schengen vizeleriyle giriş yapabilirler. Norveç vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden seyahat başlamak veya Norveç’e hiç gitmeden diğer Schengen üye ülkelerine giriş yapmak daha sonraki Schengen vize başvurularınız olumsuz yönde etkileyebilir.
Norveç turistik vize başvuru dosyanıza ekleyeceğiniz banka hesap dökümünüz ve Schengen bölgesinden vizenin bitiş tarihinden önce ayrılacağınızı destekleyen belgeler seyahat niyetinizi açığa çıkarıcı nitelikleri taşıdığından Norveç Konsolosluğu için büyük önem arz etmektedir. Vize talep dilekçenizi Norveç Konsolosluğu’na hitaben, ıslak imzalı olarak hazırlamanızı; pasaportunuzun Norveç’ten dönüş tarihinizden sonra en az 3 ay geçerliliğe sahip olmalıdır. Norveç turistik vizesi için başvuru dosyanıza 1 adet biyometrik fotoğrafınızı da eklemeyi unutmayınız. Norveç Schengen vizesi için sunduğunuz fotoğrafların daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.
Norveç Turistik Vize
Norveç turistik vize başvuru dosyanıza çalışansanız maaş bordrolarınız; ev sahibiyseniz tapunuzu; araç sahibiyseniz aracınızın ruhsatını; eğitiminiz devam ediyorsa öğrenci belgenizi eklemeniz gerekebilir. Bu evrakları dikkatle ve birbirleriyle tutarlı şekilde hazırlamanızı öneririz. Norveç’e turistik vize başvuru dosyasına eklenecek belgeler kişinin mesleki durumuna ve statüsüne göre değişiklik göstermektedir. Norveç turistik vize başvuru dosyanıza; şirket sahibi veya çalışanı iseniz güncel şirket evraklarınızı; hizmet döküm belgenizi ve son 3 aylık banka hesap özetinizi dahil etmelisiniz. Şirketinize ait faaliyet belgeleri güncel ve ıslak imzalı olmalıdır veya e-devletten alınmış faaliyet belgenizi kullanmanız gerekir.
Norveç turistik vize başvurularınızda otel ve uçak rezervasyonu yaptırdığınız tarihlerin dilekçenizdeki tarihlerle uyumlu olmasına özen gösteriniz. Bu evraklardaki tarihle ilgili tutarsızlıklar vize sonucunuzu olumsuz etkileyebilir. Norveç vize başvurularında dilekçe, Norveç Schengen vize başvuru formu, sponsor yazısı, şirket dilekçesi, şirket izin ve görev yazıları İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Bu evrakların Türkçe haliyle yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
Norveç vize başvuruları sırasında birden daha fazla kişi ile seyahat edilecek ve seyahat edilecek diğer aile fertlerinin seyahat masraflarını tek bir kişi karşılayacak olması halinde; Banka bilgilerinizde bulunan kullanılabilir bakiye limitinin yukarıda belirtilen limitten fazla olmasına dikkat edilmelidir. Norveç vize başvuruları için kullanacak olduğunuz banka bilginizde seyahat edecek tüm başvuru sahiplerini finanse edecek limitte bakiye olmasına özen gösterilmelidir. Gösterilecek hesabın uzun süreli hareketliliğe sahip olması yararınıza olur.
Norveç Turistik vizesine başvuru yapan kişi reşit değilse İngilizce vize başvuru formunda hem kendisinin hem de yasal velisinin imzası bulunmalıdır.
Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Norveç vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Norveç Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar Konsolosluk tarafından verilecektir.
Norveç Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport : Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli.
- Biometrik fotoğraf : 35x45 mm ölçülerinde, güncel ve arka fonu beyaz olmalıdır.
- Banka Hesap Dökümü : Son 3 aylık hesap hareketlerini içeren, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte.
- Kimlik Fotokopisi ve Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği : Güncel tarihli, orjinal belge, kişinin aile ve adres bilgilerini içermelidir.
- Vize Talep Dilekçesi : Kişinin bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış, şirket yetkilisi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmalı ve İngilizce yazılmalıdır.
- Uçak ve Otel rezervasyonları : Satın alınmış ve İngilizce tercih ediliyor.
Duruma göre hazırlaması gereken ek evraklar
Şirket Sahipleri
- Güncel şirket evrakları ( Orjinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri)
- SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
Çalışanlar
- SGK İşe Giriş Bildirgesi ve barkodlu SGK Hizmet Dökümü
- Maaş Bordroları (Son 3 aylık ıslak imzalı)
- Güncel tarihli şirket evrakları ( Orjinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri)
Emekliler
- Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
- Emekli kart fotokopisi veya E devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge
Devlet Memurları
- Çalışma ve resmi izin belgesi (Meslek ve görev bilgilerinizi içeren, mühür ve ıslak imzalı)
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
Çiftçiler
- Çiftçilik belgesi.
- Çiftçilik Odası kaydı belgesi (Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi)
Ev Hanımları
- Ev hanımına sponsor olacak 1. dereceden akrabasına ait (anne, baba, kardeş, eş, çocuk) evraklar