Slovenya Turistik Vize
Slovenya Turistik Vize
Slovenya Turistik Vize
Slovenya turistik vizesi 180 gün içinde en fazla 90 günü kapsayacak şekilde verilmektedir. Slovenya’ya turistik amaçla seyahat edecek T.C. vatandaşları Slovenya Turistik Vize Evraklarını hazırlamalıdırlar. Slovenya turistik vize evrakları Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvurular konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilir. Bununla birlikte doğrudan başvuru kabul edilmemekte olup Slovenya turistik vize işlemleri akredite acentalar aracılığı ile yapılmaktadır.
Slovenya turistik vize başvuruları Slovenya ve Macaristan devletlerinin Schengen anlaşması yönetmeliğine dayanarak yaptıkları anlaşmaya göre İstanbul’da Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Sonucun olumlu çıktığı Slovenya vizelerinde, vizenin Macaristan Başkonsolosluğu tarafından onaylandığı ibaresini Schengen vize etiketinin üstünde görebilirsiniz ancak bu Slovenya’ya girişinizde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.
Slovenya Turistik Vize için Gerekli Evraklar
- Pasaport ve Eski pasaportlar : Slovenya vize başvurularında kullanılacak pasaportun vizenin bitiş tarihinden sonra 3 ay geçerliliği olması gerekmektedir
- Slovenya Vize talep dilekçesi : Slovenya vize talep dilekçesi Slovenya Konsolosluğuna hitaben vize talebinin iletildiği dokümandır. Slovenya turistik vize talep dilekçesi başvuruya özel diğer koşulları da içerebilir.
- Biyometrik fotoğraf : Slovenya turistik vize işlemlerinde 2 adet biyometrik özellikli fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğrafların birbirinin aynı, daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış, 35x45 mm boyutunda olması ve fonun beyaz olması gerekmektedir. Slovenya turistik vize başvurularında istenen fotoğraf ölçüleri Schengen vize prosedürleri tarafından belirlenmiştir.
- Slovenya Vize Başvuru Formu : Slovenya vize başvuru formu Schengen vize başvuru formu niteliği taşır.
- Banka hesap özeti veya özetleri : Slovenya turistik vize işlemlerinde hesap bakiyesinin seyahat süresiyle uyumlu olduğu son 3 aya ait banka hesap özeti sunulmalıdır. Banka hesap özeti tarihi ve Slovenya turistik vize başvurusunun yapıldığı tarih aralığına dikkat edilmelidir. Banka hesap özetinin tarihi vize randevu tarihinden 15 günden eski olmamalıdır. Banka hesap özetinin banka yetkilisinin ıslak imzası ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulması gerekir.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği : Evlenme veya boşanma nedeniyle soyadı değişikliği olduysa kimliğinizde bu değişikliğin pasaportunuzda da yapılması gerekir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği aile ve güncel adres bilgilerini içermekte olup nüfus müdürlüklerinden temin edilmektedir.
- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız : Eğer satın aldığınız uçak bileti ve masrafı ödenmiş otel rezervasyonunuz varsa, bu belgelerin fotokopilerinin başvuru dosyanızda olması gerekmektedir.
Çalışanlar yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Maaş bordrosu : Son 3 aylık maaş bordrosu çalışılan şirketin kaşesi ve yetkili imzası ile birlikte ibraz edilir.
- Şirket yazısı : Şirket sahibi tarafından Slovenya Konsolosluğuna hitaben yazılan dilekçe formatındaki yazı şirketin antetli kağıdına yazılmalı, şirket kaşesini taşımalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Şirket yazısı vize başvuru sahibi seyahat tarihlerini ve çalışanın izinli olduğu tarihleri içerir. Bu belgenin orijinali ibraz edilmelidir.
- SGK işe giriş bildirgesi
- 4A Hizmet Dökümü : E-devlet şifresi ile barkodlu olarak e-devletten web sitesinden temin edilebilir.Şirket evrakları: Slovenya turistik vizesi için sunulması gereken faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, şirketin imza sirküleri ve vergi levhası başvuru dosyasına eklenmelidir. Faaliyet belgesi orijinal olarak sunulurken, diğer evrakların fotokopisi kabul edilmektedir.
Şirket Sahipleri yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Barkodlu 4B Hizmet dökümü veya BAĞ-KUR hizmet dökümü: Bu belge e-devlet şifresi ile hızla temin edilebilmektedir.
- Şirket yazısı
Emekliler yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Emekli kartının fotokopisi veya e-devletten alınan emekli olduğunuzu gösterir belge
Devlet Memurları yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Çalışma belgesi : Çalışılmakta olan devlet kurumu tarafından verilen belge yetkili kaşesi ve imzasını taşımalı, kurumdaki meslek ve görev bilgisini içermektedir.
- Resmi izin belgesi : Kurumun mührünü ve yetkilinin ıslak imzasını taşıyan belge devlet memuru olarak çalışan kişinin izinli olduğu tarihleri ve Slovenya seyahatine gitmesinde sakınca olmadığını belirtmektedir.
- Arkalı önlü görev kimlik kartı fotokopisi
Ev hanımları yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Sponsor evrakları : Ev hanıma sponsor olan kişinin çalıştığını belgeleyen evraklar sponsorluk yazısı ile birlikte ibraz edilir. Sponsor olan kişinin çalıştığı şirketten temin edeceği evraklar çalışanlardan talep edilen evraklarla benzerlik gösterir. Vize başvuru sahibi olan ev hanımının Slovenya seyahatine sponsor olacak kişi anne, baba veya eş olması gerekmektedir.
- Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği : Güncel adres ve aile bilgilerinin aynında evlenme boşanma gibi bilgileri içerir
- Evlenme Cüzdanı : Eğer varsa evlenme cüzdanı fotokopisi ibraz edilir.
Öğrencilerin yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları sunmalıdırlar
- Öğrenci belgesi : Eğitim alınmakta olan kurumdan temin edilmelidir.
- Muvaffakname : 18 yaşından küçük olan öğrencilerin başvurularında anne ve babanın imzasını ve onayını taşıyan muvaffakatname noter onaylı olmalıdır.